Club Corrado
Image default
Recreation / Autos

Voorkom ongelukken tijdens het achteruitrijden

Achteruitrijden kan voor heel veel mensen nog best lastig zijn. Heel veel ongelukken gebeuren ook tijdens het achteruitrijden. Dit komt vaak doordat er tijdens het achteruitrijden een beperkte zicht is. Vooral grote wagens hebben tijdens het achteruitrijden beperkte zicht. Er worden tegenwoordig veel auto’s ontwikkeld met een achteruitrijcamera maar er zijn nog veel auto’s die deze extra niet hebben. Vaak kan er voor deze auto’s los een camera van vanzwitserland.nl worden geïnstalleerd. Dit kan gemakkelijk bij vanzwitserland. Achteruitrijden kan namelijk veel veiliger en efficiënter.

Van Zwitserland biedt verschillende soorten achteruitrijcamera’s. Deze camera’s verschillen allemaal in de mate dat ze zicht bieden tijdens het achteruitrijden. Zo zijn er verschillende lenzen die weer afhankelijk per lens een breder zicht bieden. Daarnaast verschilt de kwaliteit en prijs ook per lens. De lens die het breedste zicht biedt is die van 150 graden.

Voor de camera is het ook van belang dat deze verwarmd zijn. Wanneer het heel erg regent of aan het vriezen is kan het zo zijn dat je een vertekend beeld krijgt. Of dat de lens helemaal beslagen raakt. Daarom is het van belang dat de camera ook verwarmd is zodat je in de koude vorst nog steeds gebruik kunt maken van de camera. Daarnaast zijn alle camera’s schokbestending en geheel waterdicht. Dus ook in een stortbui is de camera makkelijk te gebruiken.

Daarnaast is het natuurlijk ook belangrijk dat je ook in de donker goed zicht hebt tijdens het achteruitrijden. Alle camera’s zijn daarom voorzien met infraroodlampjes. Hierdoor heb je in de nacht ook nog steeds goed zicht. Dit is natuurlijk ook afhankelijk van het aantal lampjes dat om de camera heen zijn verwerkt.

Een achteruitrijdcamera kan voor veel voertuigen een oplossing bieden. Als u last heeft van een beperkte zicht tijdens het achteruitrijden is het belangrijk om hier iets tegen te doen. Bekijk de verschillende mogelijkheden op het gebied van achteruitrijcamera systemen en voorkom een mogelijk ongeluk.

http://www.vanzwitserland.nl/