Club Corrado
Image default
Sport

Alles over de wandelsport

Wandelen, de een vindt het geweldig, de ander houdt er niet van. Feit is dat wandelen heel goed voor je lichaam is. Houd je niet van intensief sporten? Dan is wandelen eigenlijk een perfecte sport voor jou. Met wandelen kun je op bijna elke leeftijd en op elk trainingsniveau beginnen. Houdt in acht dat je niet meteen teveel van jezelf vergt. Loop dus letterlijk en figuurlijk niet direct te hard van stapel. Lopen heeft veel voordelen:

Zo train je door wandelen diverse spiergroepen.

Verder worden gewrichten en pezen door wandelen ook sterker.

Lopen werkt bloeddrukverlagend en houdt de bloedsuikerspiegel onder controle.

Hiermee is dit ook indirect goed voor je hart en kan het diabetes voorkomen.

Wandelen verlaagt het stress gevoel

 

Zoals je ziet heeft wandelen vele voordelen voor je lichaam. Om te genieten van de gezondheidsvoordelen van wandelen moet je niet meteen een lange afstandswandeling maken. Het schijnt dat zelfs een wandelingetje van 30 minuten elke dag, je lichaam al goed doet. Het verbetert het welzijn en vermindert direct de stress.

 

Goede wandelschoenen en wandelsokken

Wanneer je ook in dagelijkse leven veel wandelt, is het idee van een wandelvakantie vaak een goede keuze. Maar let op: gebruik voor het wandelen wel goede schoenen en goede sokken. Je zult namelijk de eerste niet zijn, die na een wandelingetje met allemaal blaren thuis komt. En ja, dat gebeurt soms al na 10 minuten. Wees dus goed voorbereid en zorg dat je goede wandelschoenen en goede sportsokken koopt. Goede wandelschoenen vind je in diverse winkels die alles op het gebied van wandelen verkopen. Goede wandelsokken vind je ook online. kijk hierbij ook naar je persoonlijke voorkeuren. Heb je gauw last van zweetvoeten? Kies dan voor sokken die het zweet goed absorberen. Heb je gauw last van warme voeten? Kijk dan uit naar wandelsokken die je voeten verkoeling geven. Ook bij de aankoop van je schoenen moet je goed opletten wat de eigenschappen zijn.