Club Corrado
Image default
Recreation / Autos

De voor-en nadelen van wonen in Den Haag

De voor-en nadelen van wonen in Den Haag

Den Haag behoort tot de vier grote steden van Nederland. De stad heeft ruim een half miljoen inwoners. Wat maakt de stad zo populair om in te wonen? En wat zijn de nadelen van wonen in de Zuid-Hollandse hoofdstad? Als je erover nadenkt om een te wonen in Den Haag dan is belangrijk om eerst te weten wat  de Hagenezen van hun stad vinden zodat je daarna je eigen conclusie kan trekken.

Pluspunten

In Den Haag kom je niets te kort. De stad heeft meerdere grote winkelcentra waar alle bekende merken en winkels te vinden zijn. Daarnaast zijn ook veel grote kantoren gevestigd in de stad. Daardoor kom je er relatief makkelijk aan werk. Verder heeft Den Haag ook een aantal bekende hogescholen en universiteiten. Ideaal wanneer jij, je partner of één van je kinderen een opleiding wil volgen dichtbij huis. En tot slot het grootste voordeel: Den Haag ligt aan de kust. In de zomer kun je dus altijd genieten van de prachtige stranden Kijkduin en Scheveningen.

 

Minpunten

Net als alle grote steden, komt criminaliteit in Den Haag meer dan gemiddeld voor. Toch hoef je je daar over het algemeen geen zorgen om te maken. De gemeente doet zijn best om de inwoners een veilig gevoel te geven. Je krijgt te maken met een groter probleem wanneer je in de oude binnenstad wil gaan wonen. De woningen krijgen daar namelijk regelmatig te maken met een daklekkage. De oude huizen zien er natuurlijk prachtig uit. Maar als je tot het besluit komt om een oude woning te kopen, dan is het raadzaam om in ieder geval een dak inspectie goed naar te laten kijken. Op die manier weet je in hoeverre het nodig is om een dakrenovatie uit te voeren om eventuele lekkages te voorkomen.

 

https://dakbeheerhermans.nl/