Club Corrado
Image default
Recreation / Autos

Radio luisteren

Er zijn een hoop momenten dat je wel even een motivatie boost kan gebruiken. Met muziek kan je die motivatie boost vaak vinden, maar waar kan ik het beste muziek luisteren en wanneer is dat een goede gelegenheid? Muziek kan je op veel manieren luisteren via Spotify, Youtube en de radio. Ik ga het in deze blog hebben over; in welke situaties kan het leuk zijn om radio te luisteren?

Tijdens het leren
De examens zitten er zowat weer op. Het is nog even doorzetten en dat laatste stukje motivatie vinden om door te leren. Vind jij het echter ook zo lastig om na een paar uur leren je concentratie nog op je leerwerk te houden? Als het antwoord ja is, dan kan je een poging wagen om via online radio luisteren dat extra steuntje motivatie en concentratie te kweken. Probeer dan een lekker rustgevend muziekje op te zetten en je kan er weer even tegenaan. Uit studies is ook gebleken dat je door muziek te luisteren de leerstof beter onthoudt. Je moet dan wel de juiste muziek uitzoeken, want er zijn ook stijlen die je meer afleiden tijdens het leren.

Tijdens het hardlopen
Met hardlopen kan de moed je soms ook zwaar in de schoenen vallen. Je hebt veel doorzettingsvermogen nodig om toch dat extra grootte rondje te gaan lopen. Door radio te luisteren krijg je voor laatste meters dat extra steuntje in de rug. Je bent nu lekker afgeleid door de pratende dj’s en de heerlijke muziek van de radio. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een goede internet verbinding en een goed paar oortjes. Met internet radio luisteren vergeet je even de pijn in je kuiten en de vermoeidheid die gaat spelen na al dat lange lopen. Je denkt nu niet aan die vermoeidheid, maar je wordt lekker afgeleid door de muziek.

http://radioluisteren.be