Club Corrado
Image default
Banen en opleidingen

Sourcing naar Instagram

hr

Volgens Mediascope staat maar liefst 56% van de bevolking van grote steden geregistreerd op Instagram. Het is al lang geen sociaal netwerk meer met selfies en #foto’s – de meeste ondernemers en vrij serieuze mensen hebben daar een account. En de ontwikkelaars natuurlijk ook. Kandidaten zoeken op Instagram is lastig, maar mogelijk: informatie is in bulk vrij beschikbaar.

Hoe te zoeken

Methode 1: handmatig

De interne zoekopdracht van Instagram geeft je in feite speelruimte. U kunt zoeken op hashtags, accountbeschrijvingen, op locatie en – gluren in opmerkingen en lijsten van abonnees van bepaalde gemeenschappen. Tegenwoordig is geen enkel groot evenement (of online cursus) compleet zonder een eigen Instagram-account, of in ieder geval een hashtag.

Door markeringen op foto’s

Ik wil altijd verslag doen van mijn bezoek aan de meetup, ik kan een foto maken van mijn diploma en deze uploaden naar sociale netwerken. U kunt niet zoeken naar vermeldingen in de tekst, maar als het account op de foto is vermeld, is dit onze optie (voorbeelden zijn @codefest, @nastachku).

U kunt deze methode ook gebruiken als u van plan bent op andermans werknemers te jagen. Probeer in te loggen op het bedrijfsaccount van uw concurrenten en kijk wie ze op hun foto’s tagt. U kunt op spam stuiten, of u kunt waardevolle rapporten tegenkomen van bedrijfsevenementen waar ontwikkelaars zijn verschenen. Daar vang je ze!

Studenten @htmlacademy post-afstudeercertificaten naar de feed: voor een recruiter is dit een hele verzameling nieuwe IT-specialisten

Door hashtags

Het verhaal is ongeveer hetzelfde: pak de hashtag van het evenement en kijk wie er is en wat er wordt geüpload. Een hashtag is meestal een afkorting of volledige naam van een conferentie / bijeenkomst / vergadering. Kijk op de website of officiële sociale media-accounts – u zult het waarschijnlijk daar vinden. Maar (!) Er zijn maar weinig mensen die weten dat u zich kunt abonneren op nieuwe publicaties, en ze verschijnen op dezelfde manier in uw feed als foto’s van vrienden. Ga hiervoor naar de tag en druk op de bijbehorende knop: zodra iemand besluit de wereld eraan te herinneren dat hij een # frontend is, weet je dat meteen. Of gebruik een event-tag – bijvoorbeeld #saintprubyconf.

hashtag (Engelse hashtag) – een trefwoord, een tag die wordt gebruikt in sociale netwerken en die het zoeken naar berichten op onderwerp of inhoud vergemakkelijkt en begint met een hekje. Bijvoorbeeld: # selfie.

In reacties onder berichten en in abonneelijsten

Bloggers zijn ook IT-specialisten. Met 5 minuten zoeken kun je een tiental thematische blogs vinden over ontwikkeling, training en life-hacks voor ontwikkelaars. Willekeurige mensen zullen zich niet abonneren op zo’n blogger (het is onwaarschijnlijk dat moeders met zwangerschapsverlof gecompileerde programmeertalen zullen lezen). Maar in de commentaren kun je behoorlijk nieuwsgierig junior’ov vinden.

Het vinden van blogs is niet moeilijk – vaker wel dan niet is het voldoende om de woorden “frontend”, “ontwikkelaar”, enz. In de zoekopdracht te hameren. en de accounts zullen je alleen vinden. Hier zijn enkele voorbeelden:

@ developer.dog – Loki, de ontwikkelaarshond. Je zult verrast zijn, maar hij heeft zelfs een blog op Habré;

Op locatie

Het is beter om op de dagen van het evenement of een paar dagen na het evenement naar een specifieke locatie te zoeken. Of gebruik de knop “Recent” – dan worden alle publicaties in chronologische volgorde gesorteerd. Kijk bijvoorbeeld naar JetBrains Space, waar insta-diva’s vaak worden gefotografeerd in de ondergaande zon … maar op de dagen van Jetbrains Openday worden ontwikkelaars gevierd.

Methode 2: Booleaanse lookup

De aanvraag wordt gebouwd volgens het standaardschema. Laten we zeggen dat we willen zoeken naar frontend-ontwikkelaars. Onthoud dat een zoekopdracht misschien iets interessanter is dan een simpele site: instagram.com “Frontend”. U kunt zoeken op woonplaats, werkplek, functietitel en trefwoorden (vaardigheden).

Methode 3: gerelateerde tools

Het is niet moeilijk om meer van deze services te krijgen – zoek gewoon in de selecties naar SMM. Onze favorieten:

Phantombuster is een tool waar we het al over hadden. Als je een site / cursus / blogger met een geschikt publiek vindt, gebruik dan Phantombuster om deze in een .CSV-bestand te importeren (Instagram Follower Collector-functie);

Gramchecker is een zoekhulpmiddel voor namen, bios en hashtags. Het werkt bijna identiek met de ingebouwde zoekfunctie: maar als u op zoek bent naar een specifieke persoon, zullen er meer resultaten zijn dan in de applicatie zelf;

SearchMyBio – een hulpmiddel voor het zoeken op woorden en woordgroepen in de profielbeschrijving;

Een speciaal plekje in ons hart wordt ingenomen door SocialRank – een echt geavanceerde zoekopdracht op Instagram. De tool is niet gratis, maar stelt je in staat om gebruikers tegelijkertijd op verschillende hashtags te sorteren, naar trefwoorden te zoeken in de profielbeschrijving, in de tekst van berichten en het geslacht, de taal en de locatie van de gebruiker te selecteren.

Enige tijd geleden werd de service echter afgekocht en werkt deze nu alleen voor eerder geregistreerde gebruikers. We kijken er naar uit en hopen dat het binnenkort in dezelfde modus zal werken.

managing people

https://www.globalrecruitment.info/