Club Corrado
Image default
Recreation / Autos

Doet je auto niks meer en niemand heeft interesse, van der ven wel!

Als je je gebruikte auto wilt verkopen, ken je het probleem maar al te goed: om de auto privé te verkopen, moet je eerst een gedetailleerde advertentie plaatsen. Alleen al hiervoor is de inspanning aanzienlijk. Dan moet je hopen dat iemand de advertentie zal beantwoorden. Het is niet ongewoon om geconfronteerd te worden met een stroom van oproepen. Veel van deze potentiële kopers zijn niet alleen opdringerig, maar willen ook de prijs op een schandalige manier verlagen, zonder zelfs maar de auto te hebben gezien. Daarna moet de verkoper vervelende testritten met vreemden regelen. Het lijdt geen twijfel dat de tijd die nodig is om de auto zelf te verkopen enorm is en vaak gepaard gaat met veel stress en risico. Je kunt je auto ook verkopen aan van der ven autos.

Van der ven autos: Deze factoren beïnvloeden de aankoopprijs

De vraag is, waarom schrikken veel autoverkopers er nog steeds voor terug om hun gebruikte auto’s bij een dealer te verkopen? Dit is niet alleen de snelste en handigste verkoopoptie, maar ook de veiligste! Uiteraard kan de aankoopprijs hier iets lager zijn, omdat de commerciële verkoper het voertuig nog steeds moet reviseren en eventueel repareren. Bovendien maakt hij kosten voor de reclame en de opslag van de auto. Een belangrijk aspect bij het bepalen van de aankoopprijs is ook het feit dat de dealer bij de wederverkoop van de auto een garantie moet geven. Op grond van de wettelijke aansprakelijkheid voor materiële gebreken is de dealer maximaal twee jaar aansprakelijk voor schade die ten tijde van de verkoop reeds bestond. Dit resulteert in een aanzienlijk kostenrisico voor de autodealer van der ven autos.

Maar als je je auto privé probeert te verkopen, zul je merken dat privé-verkopen vaak niet succesvol zijn. Het zoeken naar een koper begint vaak opnieuw en hoe langer de verkoop van de gebruikte auto duurt, hoe groter het waardeverlies van de auto en dus de financiële opbrengst.

Van der ven autos: Tijdverlies vermindert de verkoopopbrengst bij de onderhandse verkoop

Daarnaast mag je als verkoper niet voorbijgaan aan de kosten die kunnen voortvloeien uit de particuliere advertentie: Telefoonkosten, brandstofkosten voor de testritten en de verdere kosten voor de autobelasting en verzekering tot aan de verkoop. De kosten tellen snel op en verminderen uiteindelijk de werkelijke verkoopopbrengst. Ook het tijdverlies mag niet worden onderschat. Particuliere verkopen zijn daarom niet altijd winstgevend.

Daarnaast moet men er rekening mee houden dat defecte auto’s, auto’s met een hoge kilometerstand, ongevallenauto’s en tuned auto’s alleen in de privé-sfeer zeer sterk bemiddeld kunnen worden. Ook hier is de verkoop aan de dealer de veel betere en snellere oplossing. Kleine reparaties en de reparatie van schoonheidsfouten worden sowieso door de dealer van der ven autos uitgevoerd, zodat ze veel minder kritisch zijn bij de aankoop van tweedehands auto’s dan particuliere potentiële kopers.

Zelfs met duurdere auto’s is het voor verkopers moeilijk om een particuliere koper te vinden voor hun gebruikte auto. Vanaf een aankoopprijs van ongeveer 15.000 euro geven de meeste kopers de voorkeur aan termijnfinanciering en willen ook een bijbehorende garantie voor tweedehands auto’s en een bijbehorende garantie. Verkopers van personenauto’s kunnen niet aan deze eis voldoen. Een ander voordeel als je je gebruikte auto aan van der ven autos verkoopt: Je hoeft je geen zorgen te maken over formaliteiten zoals het zelf uitschrijven van het voertuig.