Club Corrado
Image default
Woning en Tuin

Elektrische vloerverwarming

Het idee klinkt al heel lekker. Nooit meer sloffen of dikke sokken nodig, maar heerlijk op blote voeten kunnen paraderen over de vloer. Dat er dan geen intense shockjes van kou naar de ruggengraat gaan, maar gewoon een fijn, comfortabel gevoel van warmte in huis en in het lichaam.

Stralingswarmte

Met een elektrische vloerverwarming wordt er gebruik gemaakt van stralingswarmte. Er komt geen hete lucht aan te pas. De stralingswarmte, vaak met infrarood, wordt van onderuit afgegeven aan de omgeving. Zo is er het minste aan warmteverlies en wordt de woning optimaal verwarmd.

Vloerverwarming kan op verschillende manieren

Er zijn drie manieren om elektrische vloerverwarming in huis te realiseren. Dit kan door middel van met

  1. Matten
  2. Elektrische kabels
  3. Folie

Ieder van deze mogelijkheden komt weer met z’n eigen voor en nadelen. Ga je voor een laminaatvloer? Dan is het gebruik van folie het allerbeste. Het wordt niet voor niets de houtvloer vloerverwarming genoemd. Wil je zelf vloerverwarming installeren, bij bijvoorbeeld al een bestaande vloer, dan zijn matten de beste optie.

Last van allergieën? Ga dan voor een elektrische vloerverwarming

Verwarmen kan op allerlei manieren tegenwoordig. Via de muur, de vloer, het plafond. Maar toch in de meeste huishoudens wordt er nog gebruik gemaakt van een elektrische boiler ketel die de woning dan verwarmd met behulp van radiatoren. Voor mensen met allergieën is dit de minst prettige manier van verwarmen.

Niet alleen worden de slijmvliezen geïrriteerd door de onstane droge en hete lucht, schadelijke stoffen, zoals mijten, bacteriën en schimmels circuleren rond. Zeker als de radiatoren de gehele zomer uit hebben gestaan.

Aangezien er met elektrische vloerverwarming geen gebruik wordt gemaakt van luchtcirculatie is dit voor mensen met een allergie veel beter te hanteren. Wie wil er nu niet voluit kunnen ademen in eigen huis?