Club Corrado
Image default
Recreation / Autos

Goede reden om je auto weg te doen

Het wegdoen van je auto, of te wel de auto verkopen, kan diverse redenen hebben. Krijg je een auto van de zaak dan is dit bijvoorbeeld een goede reden. Je baas betaald niet alleen de nieuwe auto voor je maar ook de maandelijkse kosten, de brandstof en het onderhoud. Wat je zelf vaak wel zelf moet betalen is de bijtelling. Is de auto vriendelijk voor het milieu dan is de bijtelling lager dan een milieuonvriendelijke auto. Elektrische auto zijn zeer interessant. Momenteel betaal je daar geen bijtelling voor. Of de regels zo blijven is nog onbekend.

Autokosten 

Aankomende reparatiekosten kunnen ook een reden zijn om de auto verkoop in gang te zetten. Weet je dat de koppeling of massavliegwiel vervangen moet gaan worden dan moet je flink in de buidel gaan tasten. Deze reparaties kosten snel richting de 1000,- euro. Ook het reguliere onderhoud kan een hoop geld kosten. Zo moet een distributieriem ook om de zoveel jaar of kilometers vervangen worden. Gemiddeld gaat de riem 80.000km of 5 jaar mee. Dat betekent dat deze vroeg of laat aan de beurt komt. Het vervangen van de distributieriem is bij de ene auto goedkoper dan de andere. Het hangt er ook een beetje vanaf of er een waterpomp aangedreven wordt. Is dit wel het geval dan wordt het vaak geadviseerd om deze meteen te vervangen. Gaat de waterpomp later stuk dan moet de distributieriem opnieuw vervangen worden. Deze riem wordt namelijk nooit teruggeplaatst als deze al een keer is ingezet. Het heeft er namelijk mee te maken dat de riem dan sneller kan breken en dat kan motorschade tot gevolg hebben. Het vervangen van zo’n riem kan oplopen tot 800,- euro. Echter is motorschade snel twee keer zo duur. Voorkomen is dan beter dan genezen.

Goedkoper autorijden

Ga je verder van je werk weg wonen dan kan het interessant zijn om eens te kijken of je niet voordeliger je kilometers kunt gaan maken.  Een zuinigere auto die bijvoorbeeld op diesel of gas rijdt loont vaak heel snel. Diesel is bovendien zuiniger dan benzine en de brandstofprijs ligt een stuk lager. Wel moet je rekening houden met de wegenbelasting die weer een stuk hoger ligt. Voor auto’s rond de 1000 kilo, dus kleine auto’s, schelen de kosten in wegenbelasting niet veel met elkaar. Daar doe je dus het meeste voordeel mee.

Auto verkopen

Zelf particulier je auto verkopen? Kom dan naar Particulier-autoverkopen.nl ! Deze website staat vol met tips wanneer je de auto wilt verkopen en een andere wilt gaan aanschaffen. Woon je in België dan kun je hier auto verkoop tips lezen.