Club Corrado
Image default
Gezondheid

Verzwaringsdeken tijdens de zwangerschap

Verzwaringsdeken tijdens de zwangerschap

Is het veilig om een verzwaringsdeken te gebruiken tijdens de zwangerschap?
Het korte antwoord is ja; er zijn geen duidelijke risico’s verbonden aan het gebruik van een verzwaringsdeken tijdens de zwangerschap; het is veilig! De grootste zorg kan het ongemak zijn van extra warmte door het extra gewicht.

Hoewel dit misschien niet voor iedereen geldt; het is ongetwijfeld een persoonlijke voorkeur, tenslotte zijn ieders behoeften en vereisten anders. De snelle hormoonveranderingen tijdens de zwangerschap kunnen bij sommige vrouwen nachtelijk zweten en opvliegers veroorzaken. 

  • Slaapproblemen tijdens de zwangerschap

Zwanger zijn is een van de wonderen van het leven! Je lichaam verandert, je hormonen zijn intens, en natuurlijk groeit er een mens in je, het kan uitputtend zijn. De slaap van u en uw baby is nu nog belangrijker terwijl u probeert uw weg door de zwangerschap te vinden en ervoor te zorgen dat u en uw baby gelukkig en gezond zijn – u slaapt voor twee, weet u nog! 

In het begin van de zwangerschap wordt slapen bijna een tweede natuur. Uw lichaam is bijna zo overweldigd door de veranderingen dat u alleen nog maar wilt en moet slapen. In het eerste trimester is de sterke stijging van het progesterongehalte er de oorzaak van dat u zich zo uitgeput voelt. Later in je zwangerschap kan het krijgen van goede slaap echter een groter probleem worden. Doordat uw baby steeds groter wordt, kan ook het ongemak drastisch toenemen, waardoor het moeilijk wordt om de juiste houding en het juiste comfort te vinden voor een goede nachtrust.

  • Waarom verzwaringsdeken?

Verzwaringsdeken wordt gebruikt als een natuurlijk ontspanningsmiddel. Het gewicht van de verzwaringsdeken werkt op therapeutisch niveau om veel van de ongemakken en bijwerkingen die een zwangerschap met zich mee kan brengen te verlichten en te verminderen. Het gebruik van een verzwaringsdeken in plaats van slaappillen of kruidenmiddelen betekent dat u niet te maken krijgt met ongewenste slaperigheid of bijwerkingen. 

  • Meer tips beter tijdens de zwangerschap

Hoe kun je tijdens je zwangerschap je slaap verbeteren? Hier zijn een paar tips om ervoor te zorgen dat je zo goed mogelijk slaapt terwijl je zwanger bent. Probeer een lichaamkussen te gebruiken om lichaam steunen tijdens zwangerschap. Een lichaamkussen kan lichaam steunen bij zwangerschap, de druk op uw gewrichten verlichten, de bloedcirculatie verbeteren en een goede uitlijning van de wervelkolom ondersteunen als u op uw zij slaapt. om lichaam meer steun te geven tijdens de zwangerschap is het ook goed om u aan te sluiten bij andere zwangeren zodat u toegang hebt tot hulpmiddelen, deskundig advies en slaapcursussen die zijn afgestemd op de behoeften van zwangere vrouwen. Verder is het ook belangrijk om een bedtijdroutine in e stellen en elke avond rond dezelfde tijd naar bed gaan. Deze techiek helpt het natuurlijke ritme van je lichaam synchroon te houden , zodat je meer rust krijgt en fris wakker wordt. vergeet niet bovenal een kussen te gebruiken omzodoende je lichaam de ondersteuning te geven bij zwangerschap.

verzwaringsdeken