Club Corrado
Image default
Woning en Tuin

Hoe beveilig je nou eigenlijk je huis?

Het beveiligen van je huis klinkt vrij eenvoudig. Het grote probleem echter is dat inbrekers beter en beter in inbreken worden. Hierdoor moet je, waar inbrekers beter worden, zelf ook beter worden in de beveiliging van je eigendommen. Er bestaan een aantal keurmerken voor, maar een SKG***-gekeurde cilinder wil nog niet zeggen dat inbreken dan onmogelijk wordt. Bij deze een korte handleiding naar hoe je een inbraak voorkomt.

De ketting is zo sterk als de zwakste schakel

Ten eerste is het belangrijk om je te beseffen dat een inbreker vaak alle opties om een woning binnen te komen bekijkt en de meest gemakkelijke met de laagste pakkans kiest. Hierdoor is de beveiliging van je huis als een ketting. Het is zo sterk als de zwakste schakel. Het is dus altijd raadzaam om even rondom je huis te gaan en je af te vragen: “Waar zou ik proberen mijn huis binnen te komen?”. De makkelijkste manier om je beveiliging vervolgens te verbeteren is door een bijzetslot te plaatsen. Hierdoor heeft de inbrekers een extra cilinder te kraken en is openbreken ook moeilijker geworden. Vanwege het openbreken is de beste plek voor een bijzetslot trouwens kniehoogte.

Kijk naar het keurmerk

Voor inbraakpreventie zijn er twee belangrijke instanties die keurmerken uitdelen het Politie Keurmerk Veilig Wonen en het sterrensysteem van Stichting Kwaliteit Gevelbouw (SKG). Deze instanties geven voornamelijk een keurmerk aan bepaalde sloten en sluitingen. Dit is in principe goed, maar er is niet alles mee gezegd. Een goed beveiligde voordeur betekent natuurlijk niet dat je achterdeur goed beveiligd is en SKG***-deurbeslag zonder kerntrekbeveiliging en een simpel cilindertje zorgt ervoor dat de cilinder er zo is uitgetrokken. Kijk hierdoor altijd goed naar het totaalplaatje.

Cilinders zijn de sleutel

Welk slot je ook kiest. Een stevige cilinder is tegenwoordig onmisbaar op ieder cilinderslot. Dit komt doordat kerntrekken de populairste methode is om in te breken. Met een stevige cilinder is dit onmogelijk en moeten ze een andere manier gaan zoeken. Ga dus bij het beveiligen altijd op het hoofdslot voor een cilinder met 3 sterren SKG, bij een bijzetslot volstaat 2 sterren vaak wel

 

https://www.toplock.nl/cilindersloten