Club Corrado
Image default
Zorg

Schimmelnagels: 5 tips om er vanaf te komen

Schimmelnagels noemen we ook wel kalknagels en het is echt vervelend om vanaf te komen als je niet weet wat je moet doen. Veel mensen proberen zelf van alles uit, van huis-tuin-en-keukenmiddeltjes tot medicijnen van de dokter. Maar vaak werkt het niet goed of krijg je last van bijwerkingen. Je kunt daarom ook kiezen voor een schimmelnagel behandeling met medische apparatuur. Laten we eens kijken naar de beste tips voor je om schimmelnagels aan te pakken, zodat je een veel grotere kans hebt om er echt vanaf te komen.

Verwijder de aangetaste delen van de nagel

Je wilt allereerst de aangetaste delen van de nagel verwijderen, omdat deze nooit vanzelf gezond zullen worden. Door verdikte of verkleurde nageldelen te knippen, vijlen of frezen, kan een antischimmelmiddel beter doordringen in de aangetaste laag en de gezonde nagel. Herhaal de behandeling elke 3 tot 4 weken voor de beste resultaten.

Behandel de nagels met een antischimmelmiddel

Je hebt dus ook een effectief antischimmelmiddel nodig om van schimmelnagels af te komen. Het middel moet gemakkelijk aan te brengen zijn en bij voorkeur twee keer per dag worden gebruikt. Kies voor een product dat goed getest is en bewezen effectief is in het bestrijden van schimmels.

Probeer de groei van je nagels te stimuleren

Verder wil je dat je nagels gezond groeien. Hiermee kun je schimmelnagels bestrijden. Als de nagel niet groeit, kan de schimmel niet uitgroeien. Zorg daarom voor een gezonde levensstijl en voldoende voedingsstoffen om de groei van je nagels te stimuleren. Je kunt ook bepaalde supplementen gebruiken die de nagelgroei bevorderen.

Voorkom herbesmetting

Om te voorkomen dat de schimmelnagels terugkeren, moet je herbesmetting voorkomen. Behandel niet alleen je nagels, maar ook je schoenen aan de binnenkant. Gebruik een deodorant dat schimmels kan doden om alle schoenen te behandelen en draag bij voorkeur schoenen die goed ventileren om de groei van schimmels te voorkomen.

Houd je voeten droog en schoon

Schimmels gedijen in een vochtige omgeving, dus zorg ervoor dat je voeten, sokken en schoenen altijd droog en schoon zijn. Iedere keer dat je je gedoucht hebt, moet je je voeten goed afdrogen, vooral tussen je tenen waar schimmelinfecties gemakkelijk kunnen ontstaan. Zorg ervoor dat je elke dag schone sokken aantrekt, het liefst van natuurlijke stoffen zoals katoen of wol, en trek niet elke dag dezelfde schoenen aan zodat ze tussendoor goed kunnen luchten en drogen. Heb jij last van schimmelnagels? Volg dan deze tips!