Club Corrado
Image default
Aanbiedingen

Een auto kopen: wat u moet betalen?

tweedehands auto belgië

 

auto verkopen 

tweedehands auto

 

Het kopen van een nieuwe auto is iets dat niet gemakkelijk te negeren is. Automobilisten die een nieuwe auto willen kopen, hebben lang nagedacht over de te betalen prijs en de mogelijke financiering die ze mogelijk moeten dragen. Ze vergeten echter vaak dat er meer zijn bij het kopen van een auto. Bij het kopen van een nieuwe auto worden de totale kosten van de auto meestal onderschat. Bestuurders vergeten soms dat de aankoopprijs niet de enige kostprijs van de auto is. Houd rekening met de volgende factoren om de kosten van uw nieuwe auto beter te begrijpen.

prijs

De eerste grote kosten bij het kopen van een nieuwe auto zijn de aankoopprijs. De prijs van je auto is afhankelijk van verschillende factoren, zoals merk en model, uitvoering en andere opties. Bij het kopen van een nieuwe auto vraag je meestal om korting. Bij inlevering van de oude auto krijg je een inruilbeloning. Daardoor werd de aankoopprijs van de auto al snel aantrekkelijker.Zelfs met aantrekkelijke prijzen zullen veel chauffeurs de bank nog steeds om een ​​lening moeten vragen om de aankoop van een nieuwe auto te betalen. Onthoud dat geld lenen ook geld kost. Leningrente is vereist, zodat de prijs die u uiteindelijk betaalt na afloop van de aflossingsperiode hoger is dan de aankoopprijs. De meeste autodealers zorgen ook voor financiering. Voordat u een auto koopt, vergelijkt u de verschillende opties die u heeft met uw autodealer en bank om de goedkoopste lening te krijgen.

Belastingen en verzekeringen

Nadat de aankoop is voltooid, worden belastingen en verzekeringen betaald. Als u voor het eerst een nieuwe auto op uw naam registreert, moet u registratiebelasting betalen. BIV is afhankelijk van brandstoftype, CO2-uitstoot en deeltjesemissies. BIV hoeft maar één keer te worden betaald. Daarnaast moet u jaarlijks transportbelasting betalen. Wegenbelasting is afhankelijk van de verplaatsing van de financiële draagkracht van uw auto. Mogelijk moet u voor nieuwe auto’s minder verkeersbelasting betalen dan voor oude auto’s. In dat geval wordt het teveel betaalde bedrag in mindering gebracht op de nieuwe wegenbelasting. Naast belastingen moet u ook een autoverzekering betalen. Het besturen van een auto moet een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering afsluiten. De te betalen premie is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder uw leeftijd. Over het algemeen zijn jonge automobilisten veel hoger dan oudere automobilisten die al jaren ongevalvrij rijden. Hoe langer de premie wordt verlaagd, hoe minder ongevallen u zult hebben. Als het een ongeval veroorzaakt, wordt de premie verhoogd. Vergelijk hier ook de offertes van verschillende bedrijven.

Brandstof en onderhoud

Zonder brandstof kun je niet rijden. Bij het kopen van een auto moet u beslissen welke brandstof u wilt gebruiken. Dieselauto’s zijn duurder dan benzinewagens. Diesel was vroeger veel goedkoper dan benzine, maar tegenwoordig is het verschil klein. Het verbruik van elke auto is anders, maar je kunt het verbruik aanpassen door rustig te rijden. Tot slot is er auto-onderhoud. In principe moet u om de 10.000 kilometer of eens per jaar klein onderhoud plegen en telkens naar de garage gaan. Elke 30.000 kilometer is een revisie vereist. Tijdens deze service kan uw garagehouder toestemming vragen om bepaalde onderdelen te vervangen. Vraag voor de goedkeuring naar de vervangingsprijs. Na verloop van tijd zullen ook bepaalde onderdelen moeten worden vervangen, zoals tandriemen en bougies. Vraag bij het kopen van een nieuwe auto wanneer deze vervangingen beginnen, en u kunt zich daarop voorbereiden.

Wij kunnen alle vragen voor u regelen en een redelijke prijs voor uw auto voorstellen!

https://auto-verkopen-belgie.com/nl/info/cataloguswaarde-wagen/