Club Corrado
Image default
Aanbiedingen

Koopgids voor een goede matrasbeschermer

Waarom een matrasbeschermer gebruiken?

Er zijn verschillende matras toppers die je kunt aanschaffen voor uw matras. Bij het zoeken naar het juiste topper overzicht weet u welke u kunt aanschaffen.

Een matrasbeschermer is een passend stuk beddengoed, meestal waterdicht, dat dient om uw matras te beschermen. Het kan ook de slaper beschermen tegen allergenen, bed bugs, enz. Hij verschilt van een matrasbeschermer of een matras-topper omdat hij meestal geen extra vulling geeft voor meer comfort. De meeste beschermers gaan bovenop uw matras zoals een hoeslaken, maar sommige zijn een volledige matras omhulsel.

Matrasbeschermers zijn belangrijk om twee belangrijke redenen: het vrijhouden van uw matras van vlekken en het voorkomen van blootstelling aan huisstofmijt, dode huidcellen, microben, en andere potentiële allergenen. Hoewel matrasbeschermers ook op andere gebieden nuttig zijn, zijn dit de twee belangrijkste.

Uw matras vrij van vlekken houden (en onder garantie)
Wist u dat zelfs de kleinste vlek op uw matras uw matrasgarantie ongeldig maakt? Een vlek van een pen, een vlek van make-up, of een gemorste frisdrankvlek zal uw waardevolle garantie doen vervallen. De fabrikant zal geen enkele claim honoreren voor uw bevlekte matras.

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat uw matrasbeschermer waterdicht is. Gemorste vloeistoffen kunnen vlekken veroorzaken, dus als u geen waterdichte matrasbeschermer koopt, wordt uw matras niet volledig beschermd. Omdat de matrasbeschermer uw bed schoon houdt, kan hij zelf ook behoorlijk vies worden, dus zorg ervoor dat hij in de wasmachine kan. Het wassen van een matrasbeschermer is aanzienlijk eenvoudiger dan het reinigen van een matras.

Omdat matrassen niet goedkoop zijn, kan een garantie zeer waardevol zijn. Het is in het belang van elke slaper om je investering zo goed mogelijk te beschermen.

Matrasbeschermers kunnen ook de levensduur van uw matras verlengen door een laag te bieden die de normale slijtage kan opvangen. Het is een gemakkelijke manier om geld te besparen en te voorkomen dat u te snel een nieuwe matras moet kopen.

Gezond slapen
Matrasbeschermers kunnen ook helpen uw matras te beschermen tegen bedwantsen, die een grote plaag zijn om mee om te gaan. Ze kunnen er zelfs toe leiden dat u uw matras en andere dure spullen moet weggooien.

Slaap speelt een belangrijke rol in uw algehele gezondheid. Het is in uw eigen belang om uw rusturen zo gezond mogelijk te maken. We brengen een derde van ons leven slapend door, en matrasbeschermers kunnen helpen om die tijd goed te besteden.

Stofmijt en andere microben kunnen uw matras een gezellige plek vinden om te wonen. Dode huidcellen kunnen voldoende organisch materiaal leveren voor deze microscopische wezens om zichzelf in stand te houden en zich in de loop der jaren in uw matras te vermenigvuldigen.

Hoewel huisstofmijt meestal niet zo’n probleem is, heeft ongeveer 10% van de bevolking een overgevoeligheid voor huisstofmijt die allergische reacties en astma kan veroorzaken. Om deze reden is het belangrijk om uw matras en beddengoed schoon en beschermd te houden.

Huisstofmijten kunnen zich voeden met de dode huidcellen die we allemaal ’s nachts in bed uitwerpen. Om het aantal huisstofmijten te verminderen, vermindert u hun voedselbron door uw matras schoon te houden.

Voorkomen met de juiste verzorging

Als u uw matras goed onderhoudt, gaat hij langer mee en is hij ook beter voor uw gezondheid. Uw matrasgarantie geeft meestal richtlijnen voor de juiste verzorging van uw matras.

Als u ervoor zorgt dat uw matras schoon is, zal dit de groei en verspreiding van huisstofmijt en andere microben sterk verminderen, maar helaas verwaarlozen veel mensen hun matras reinigen en richten ze zich alleen op het reinigen van het beddengoed. Hoewel het van vitaal belang is om uw beddengoed te reinigen en te roteren, is het net zo belangrijk om de conditie van de matras zelf bij te houden.

bron:wonen.nl

topper

https://www.wonen.nl/slaapkamer/matras/een-matrasbeschermer-kopen-waar-let-je-op