Club Corrado
Image default
Aanbiedingen

3 redenen waarom online shoppen zo explosief is toegenomen

Steeds mensen kiezen ervoor om hun producten online in een webshop te bestellen. Het brengt namelijk enkele belangrijke voordelen met zich mee. Zo hoef je er de deur niet voor uit, heb je de keuze uit een veel groter aanbod en krijg je jouw bestelling vaak ook nog eens gratis thuis bezorgd mits je voldoende bestelt. Het is dan ook niet zo gek dat steeds meer mensen de voorkeur geven aan online shoppen boven het fysieke winkelen in een winkelstraat. Naast al deze voordelen zijn er nog drie redenen te bedenken waarom online shoppen zo explosief is toegenomen. In deze blog willen we het hier graag over hebben. Lees snel verder! 

 

Op social media worden we continu blootgesteld aan allerlei advertenties

 

Wij mensen kunnen tegenwoordig haast niet meer zonder onze mobiele telefoon. We gebruiken onze telefoon onder andere om te appen, te chatten, foto’s te maken, filmpjes te bekijken, te surfen op het internet en ga zo maar door. Ook zijn mensen vaak op meerdere social media kanalen actief. En daar maken bedrijven maar al te graag gebruik van. Het is niet voor niets dat we op social media continu worden blootgesteld aan allerlei advertenties. Omdat wij de krant nauwelijks meer open slaan en in plaats daarvan op social media actief zijn, proberen bedrijven ons nu op die manier te bereiken. En met succes want wij gaan er wel degelijk vaker door online shoppen.

 

Onze online winkelervaring wordt steeds meer gepersonaliseerd

 

Daarnaast wordt onze online winkelervaring steeds meer gepersonaliseerd. Advertenties en aanbiedingen worden afgestemd op ons internetgedrag. Zocht je een kwartier geleden nog op scheermesjes, dan zul je merken dat de advertenties op bijvoorbeeld Facebook hierop aangepast zijn. Dankzij cookies worden we nauwlettend in de gaten gehouden. Een gepersonaliseerde winkelervaring maakt dat wij makkelijker over te halen zijn om een product te kopen.

 

Tijdens de lockdown moesten we wel online shoppen

 

De corona pandemie heeft de wereld behoorlijk op z’n kop gezet. Zo hebben we meerdere lockdowns meegemaakt waarbij de meeste fysieke winkels, op enkele essentiële winkels na, hun deuren tijdelijk moesten sluiten. Zoiets als online ondergoed kopen werd toen de normaalste zaak van de wereld, terwijl veel mensen daarvoor hun ondergoed liever in de winkel haalden. Nu de lockdown weer voorbij is, is online shoppen inmiddels zo ingeburgerd dat sommige mensen niets anders meer willen.

 

https://www.sliponline.be/