Club Corrado
Image default
Internet

Artificial intelligence

Wat is kunstmatige intelligentie (AI)?
Kunstmatige intelligentie (AI) verwijst naar de simulatie van menselijke intelligentie in machines die zijn geprogrammeerd om als mensen te denken en hun acties na te bootsen. De term kan ook worden toegepast op elke machine die eigenschappen vertoont die verband houden met een menselijke geest, zoals leren en probleemoplossing.

Het ideale kenmerk van kunstmatige intelligentie is het vermogen om te rationaliseren en acties te ondernemen die de meeste kans hebben om een bepaald doel te bereiken. Een subset van kunstmatige intelligentie is machine learning, wat verwijst naar het concept dat computerprogramma’s automatisch kunnen leren van en zich kunnen aanpassen aan nieuwe gegevens zonder daarbij te worden geholpen door mensen. Deep learning-technieken maken dit automatisch leren mogelijk door de opname van enorme hoeveelheden ongestructureerde gegevens, zoals tekst, afbeeldingen of video.

Kunstmatige intelligentie (AI) begrijpen
Wanneer de meeste mensen de term kunstmatige intelligentie horen, denken ze meestal eerst aan robots. Dat komt omdat films en romans met een groot budget verhalen weven over mensachtige machines die grote schade aanrichten op aarde. Maar niets is minder waar.

Kunstmatige intelligentie is gebaseerd op het principe dat menselijke intelligentie zo kan worden gedefinieerd dat een machine deze gemakkelijk kan nabootsen en taken kan uitvoeren, van de meest eenvoudige tot zelfs complexere. De doelen van kunstmatige intelligentie zijn onder meer het nabootsen van menselijke cognitieve activiteit. Onderzoekers en ontwikkelaars in het veld boeken verrassend snelle vorderingen in het nabootsen van activiteiten zoals leren, redeneren en waarnemen, voor zover deze concreet kunnen worden gedefinieerd. Sommigen geloven dat innovators binnenkort in staat zullen zijn systemen te ontwikkelen die het vermogen van mensen om een ​​onderwerp te leren of te beredeneren te boven gaan. Maar anderen blijven sceptisch omdat alle cognitieve activiteit is doorspekt met waardeoordelen die onderhevig zijn aan menselijke ervaring.

Naarmate de technologie vordert, raken eerdere benchmarks die kunstmatige intelligentie definieerden verouderd. Machines die bijvoorbeeld basisfuncties berekenen of tekst herkennen via optische tekenherkenning, worden niet langer beschouwd als de belichaming van kunstmatige intelligentie, omdat deze functie nu als vanzelfsprekend wordt beschouwd als een inherente computerfunctie.

AI evolueert voortdurend om veel verschillende industrieën ten goede te komen. Machines zijn bedraad met behulp van een interdisciplinaire benadering op basis van wiskunde, informatica, taalkunde, psychologie en meer.

 

 

artificial intelligence

https://www.dergatsjev.be/2021/02/event-over-python-machine-learning.html