Club Corrado
Image default
Woningen

Wat is een passiefhuis?

Passief leven heeft een drijvende kracht achter ontwikkeling, maar niet iedereen weet hoe de definitie van passief leven moet worden veranderd. Hieronder verduidelijken we de term zodat u een weloverwogen beslissing kunt nemen.

Wat zijn de voordelen van passiefhuizen?

De voordelen spreken voor zich. In een passiefhuis verbruik je veel minder energie. Dit is niet alleen goed voor de ecologie, maar ook goed voor je portemonnee. Hoewel de initiële investering hoog is, kunt u een snel rendement op uw investering behalen door slechts 10% tot 15% van de “gewone” huizen te gebruiken en hebt u ook milieubewustzijn.

Je moet passieve constructie begrijpen

Bij zeer energiezuinige woningen hebben we het over een passiefhuis met zeer weinig warmteverlies, waardoor de energiebehoefte voor verwarming of koeling erg klein is. Dit bereikt u met een uitstekende isolatie. In passiefhuizen is actieve verwarming bijna niet nodig en is het totale energieverbruik 75% lager dan gemiddeld.

De kernpilaar van een passiefhuis?

De kernpijlers voor het realiseren van passiefhuizen zijn:

Beperk warmteverlies door uitgebreide isolatie

Zorg voor een goede luchtdichtheid van gebouwen

Optimaal gebruik van passieve energie

Zorg voor warmteterugwinning voor het ventilatiesysteem

Twee andere belangrijke aspecten zijn het gebruik van hernieuwbare energie en efficiënte apparaten thuis. Als deze aspecten kloppen, staat niets u in de weg om een ​​passiefhuis te bouwen.

Waar moet een passiefhuis aan voldoen?

De totale energievraag van de woning moet onder de 15 kWh / m2 per vierkante meter geklimatiseerd vloeroppervlak worden gehouden De totale primaire energie van alle toepassingen, sanitair warm water en ruimteverwarming en -koeling mag niet meer zijn dan 120 kWh per vierkante meter geklimatiseerde vloer.

Bij de luchtdichtheidstest (volgens norm NBN EN 13829) met een drukverschil van 50 Pascal tussen de binnen- en buitenomgevingen, is het luchtverlies niet groter dan 60 stuks. Percentage huisvolume per uur (n50 is niet groter dan 0,6). Passiefhuizen moeten ook aan specifieke bouwnormen voldoen, maar voor energiezuinige huizen is dat niet het geval.

Hoe zit het met de prijs?

Gezien de impact op de terugverdientijd van uw elektriciteitsrekening en huiskosten, durven we te stellen dat de kosten ongeveer 10% hoger zijn dan bij gewone huizen. Als u echter zelf uw mouwen oprolt, kunt u dit percentage nog steeds afdrukken. Bovendien, als u een passiefhuis bouwt, worden premies verstrekt op wijk- en gemeentelijk niveau. Ook uw netbeheerder biedt een premie.

https://be.propenda.com/keyword/te-koop-be.html