Club Corrado
Image default
Recreation / Autos

LED 14 lampen plaatsen

De keuze tussen alle beschikbare led lampjes is geen eenvoudige. Maar als het je dan toch gelukt is om een led verlichting te kiezen, bijvoorbeeld de led e14, dan zijn er nog steeds een aantal dingen, die eerst duidelijk moeten worden voordat je het lampje daadwerkelijk gaat aanschaffen. Zo staan er bijvoorbeeld een aantal vragen open. Welke kleur licht wil ik? Hoeveel wil ik uitgeven? Hoeveel ga ik besparen? Welk merk wil ik aanschaffen? Hieronder zullen we deze vragen iets nader toelichten, waarna het voor jou iets makkelijker wordt om een definitieve keuze te maken.

 

Ten eerste moet je voor jezelf duidelijk hebben welke kleur licht je wilt hebben. Led verlichting zoals led e14 is tegenwoordig beschikbaar in allerlei verschillende kleuren. Dit was ooit eens anders, maar de ontwikkelingen zijn in rap tempo doorgevoerd. Kies bijvoorbeeld voor warm wit licht of een gelige tint. Dit doet het zeer goed in huis en kan ervoor zorgen dat je het verschil tot een gewone gloeilamp niet eens merkt. Wat je dan weer wel merkt is hoeveel je ermee bespaart en hoe snel je energierekening naar beneden gaat.

 

Om door te gaan op de vorige alinea, led verlichting is erg energiezuinig. Het verbruikt een hele hoop minder energie dan je gewone gloeilamp. Hierdoor betaal je dus op de lange termijn minder voor je energie maar ook voor het milieu is het beter. Veel instanties raden zelfs aan om led verlichting te gebruiken in plaats van halogeen of gloei lampen omdat deze slechter voor het milieu zijn.

 

Heb je er moeite mee dat led verlichting ietsje duurder in de aanschaf is? Bedenk dan dat het voor nu misschien een piepkleine investering is, je er op de lange termijn echter wel iets voor terug krijgt. Zo is het namelijk goedkoper om een led e14 lampje te installeren in plaats van een gloeilamp.

 

Met bijvoorbeeld een led e14 lampje bespaar je flink wat energie en kosten aangaat. Zo is een led e14 lampje al snel 80% tot 90% zuiniger dan een reguliere gloeilamp. Stel je eens voor hoeveel je dit gaat besparen in kosten! De precieze berekeningen hiervoor kun je gemakkelijk online doen. Het enige wat je moet doen is je oude lampje eruit halen, de nieuwe led e14 erin en klaar is kees.

 

Verder is het belangrijk om voor jezelf te besluiten welk merk je wilt aanschaffen. Misschien heb je wel helemaal geen voorkeur, en denk je gewoon: hoe goedkoper hoe beter. Daar is natuurlijk helemaal niets mis mee. Maar het kan ook voorkomen dat er net wat kwalitatief betere lampjes op de markt worden aangeboden door bijvoorbeeld Philips.

http://www.leds-depot.be/led-230v/e14-led-lampen.html

Gerelateerde artikelen

Bewust van je professionele capaciteiten

Led E14 plaatsen

Heb jij altijd een volle agenda? Lees dan de krant online!