Een PET verpakking is op tal van manieren inzetbaar

Een PET verpakking brengt tal van voordelen met zich mee. Dat is een van de redenen waarom het verpakkingsmateriaal zo populair is. Zo is het materiaal licht in gewicht en standaard transparant. Toch kan het materiaal worden geproduceerd in elke kleur van de regenboog, zodat de verpakking volledig te personaliseren is. Hierbij biedt een PET verpakking een optimale bescherming voor uw producten, want het materiaal is onbreekbaar. Tevens is PET prima te gebruiken als steriele verpakking. Voeg hier de hoogwaardige glanzende look-and-feel aan toe, en u heeft de perfecte verpakking voor allerlei producten.

Een steriele verpakking, hoe wordt die gemaakt?

Een verpakking voor een product voor in de gezondheidssector moet veilig en steriel zijn. U wilt natuurlijk niet dat patiënten in de zorginstelling ziek worden door uw producten. Wanneer u zoekt naar hoogwaardig materiaal is het belangrijk om voor een steriele PET verpakking naar een specialist toe gaat, zoals PET Power. Hierdoor weet u namelijk zeker dat uw steriele verpakking op de juiste manier geproduceerd is. De steriele PET verpakkingen worden er bijvoorbeeld geproduceerd in een klasse 7 cleanroom, waarbij gewerkt wordt met een hoge luchtdruk om de bacteriën te doden. Om een steriele verpakking nog meer te garanderen, kan de PET verpakking na productie nog nagestraald worden met gammastralen. Hierbij worden alle DNA-structuren van micro-organismen doorbroken en stopt het celdelingsproces gegarandeerd.

Ruime keuze bij kopen van uw steriele PET verpakking

Een van de voordelen van een PET verpakking is, dat het in tal van vormen en maten te verkrijgen is. Een professional heeft altijd hetgeen dat u zoekt. Zo vindt u bij een specialist als PET Power een enorm assortiment aan standaard PET verpakkingen, bestaande uit meer dan 700 PET flessen en -potten. De kans is groot dat u ook voor uw product wel de juiste verpakking vindt. Wilt u echter een écht speciale PET verpakking voor uw product? Dan kunt u bij de specialist vaak ook terecht voor een innovatieve en specifieke verpakking op maat gemaakt voor uw product. Op deze manier kunt u ook uw verpakking steriel maken. Zoals u ziet, vindt u bij de specialist voor elke toepassing wel de juiste PET verpakking.